You are here

Bike Expo 2017 u Zemaljskom muzeju BiH

Datum događaja: 
22/04/2017

Zemaljski muzej BiH u saradnji s partnerima - Ciklo centar, Giro di Sarajevo, M-Bike Shop, Muzej Grada Sarajeva i Trek Team Sarajevo – najavljuje prvi Sarajevo Bike Expo // Re:cycle Bicycle 2017.

Cjelodnevni program Bike Expo 2017 održat će se 22. aprila 2017. godine u Zemaljskom muzeju BiH, a ulaz je besplatan za vrijeme održavanja događaja.

Među mnoštvom sadržaja izdvajamo jedinstvenu izložbu fotografija i biciklističkih memorabilija kojom obilježavamo 130 godina od osnivanja prvog biciklističkog kluba u Sarajevu – Sarajevo Radfahrerclub. Fotografije prikazuju biciklističku utrku na sarajevskom velodromu na Butmiru i vožnju kroz grad iz 1898. godine.

Pored izložbe planiran je i biciklistički market gdje će biti prezentirani savremeni bicikli i biciklistička oprema, a naši partneri iz Ciklo Centra pružit će besplatno servisiranje bicikala.

Također, bit će organizovan i Retro Bike Expo – takmičenje za izbor najljepšeg klasičnog bicikla, a pripremljene su i nagrade za tri najljepša retro bicikla.

U cjelodnevni program uključena su i predavanja i prezentacije profesionalaca i entuzijasta biciklistike, a moći ćete i donirati stari funkcionalan bicikl za djecu.

Održavanje Bike Expo Zemaljskog muzeja BiH simbolično je planirano za 22. april, Dan planete Zemlje u želji da se ponude raznovrsni sadržaji svakom sadašnjem i budućem korisniku bicikla kao prevoznog ili sredstva za rekreaciju, a u cilju promovisanja ekološki prihvatljivih trendova i očuvanja stoljetne tradicije.

Pokorovitelj događaja je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.