You are here

Podržite Muzej

Članstvo u klubu prijatelja Zemaljskog muzeja BiH

   Opis članskih kartica i pogodnosti

 

   Online prijavnica za klub prijatelja Zemaljskog muzeja BiH

 

Postanite dio porodice Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine i tokom cijele godine koristite pogodnosti članstva u Klubu.

Individualna podrška

Veće ili manje, pojedinačne donacije važna su podrška djelatnostima Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine. Svojim doprinosom pomažete nam u prikupljanju, očuvanju i izlaganju našeg zajedničkog kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa. Jednokratne donacije možete uplatiti na žiroračun Zemaljskog muzeja BiH:

Banka: Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina, Sarajevo
Transakcijski račun: 1610000004990079  
IBAN code: BA391610000004990079 
ID: 4200395820005

Pokrovitelji i partneri

Podržite Zemaljski muzej BiH kao pokrovitelji ili korporativni partneri tako što ćete sponzorirati njegove djelatnosti na skupljanju, zaštiti i prezentaciji kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa. Pokroviteljski ili partnerski odnos sa jednom od najuglednijih kulturnih i naučnih ustanova u Bosni i Hercegovini pomaže vam da ostvarite svoje filantropske i poslovne ciljeve prema načelima društvene odgovornosti. Zemaljski muzej BiH nudi različite oblike pokroviteljstva i partnerstva: dugoročna podrška pojedinačnim odjeljenjima, odsjecima, zbirkama, izložbama i eksponatima. U skladu s vašim afinitetima i mogućnostima, možete se opredijeliti za jedan ili više oblika saradnje i podrške. Za više detalja o mogućnostima podrške, kontaktirajte Direkciju Zemaljskog muzeja posredstvom e-maila: kontakt@zemaljskimuzej.ba, ili pozivom na telefon: 033/262-710.

Podržite web-stranicu Zemaljskog muzeja

Web-stranica Zemaljskog muzeja ne nudi samo osnovne informacije o njegovom radu, nego i jedinstven uvid u njegove zbirke. Posjetitelji web-stranice mogu uživati u virtualnim posjetama pojedinim odjeljenjima i izložbama. Muzejski eksponati su predstavljeni fotografijama ili trodimenzionalnim prezentacijama vrhunskoga kvaliteta. Osim toga, web-stranica će baciti svjetlo i na one predmete koji nisu izloženi u stalnim postavkama Zemaljskog muzeja BiH, nego su pohranjeni u depoima. Dodajmo tome i elektronske verzije publikacije Glasnik Zemaljskog muzeja, kao i planove o nastavku digitaliziranja raritetnih izdanja koja se nalaze u posjedu Muzeja. Doprinesite širenju i obogaćivanju virtualne zbirke Zemaljskog muzeja BiH kroz pojedinačne donacije, odnosno kroz pokroviteljske ili partnerske aranžmane!

Iznajmljivanje muzejskog prostora za društvene događaje

Sa svojim klasičnim i atraktivnim ambijentima – od pojedinih izložbenih sala do raskošnog Botaničkog vrta – Zemaljski muzej je savršen izbor za održavanje širokog dijapazona društvenih događaja kakvi su npr.: prijemi, konferencije, promocije, koncerti, konferencije za medije, vjenčanja, snimanje videospotova, itd. Za više detalja o mogućnostima iznajmljivanja muzejskog prostora, kontaktirajte Direkciju Muzeja na telefon: 033/262-710

Donacija predmeta

Doniranje predmeta od historijskog značaja uvijek je bio i ostaje jeste jedan od najvažnijih načina na koji muzeji obogaćuju svoje kolekcije. Zemaljski muzej BiH nije izuzetak u tome: radovat će nas da pružimo odgovarajuću muzejsku skrb predmetima koji su u vašem posjedu, a smatrate da zavređuju naučni interes. Ako ste u posjedu jednog ili više takvih predmeta koje biste željeli pokloniti Zemaljskom muzeju, kontaktiraje nas posredstvom e-mail adrese: kontakt@zemaljskimuzej.ba ili pozivom na telefon: 033/262-710. Molimo vas da predmete ne dostavljate samoinicijativno u Muzej (poštom ili na bilo koji drugi način) prije nego što naši kustosi procijene kvalitet i vrijednost predmeta.

Donacije u okviru akcije Ja sam Muzej

Akcija Ja sam Muzej, koju je pokrenulo Udruženje građana Akcija iz Sarajeva, i koja je trajala tokom ljeta 2015. godine, donijela je Zemaljskom muzeju BiH dragocjenu podršku i vrijedne donacije od velikog broja pojedinaca, udruženja i kompanija. Listu možete pogledati ovdje.