You are here

Izložba ΣYNÉXEIA – CONTINUUM – TRAJANJE u Zemaljskom muzeju BiH

Datum događaja: 
10/12/2019

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore u saradnji sa Zemaljskim muzejom Bosne i Hercegovine u Sarajevu organizuje izložbu pod nazivom ΣYNÉXEIA – CONTINUUM – TRAJANJE, posvećenu arheološkim istraživanjima u Risnu. Izložba će biti otvorena u prostorijama Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u utorak 10. decembra u 17:00 časova.  

Višedecenijska arheološka istraživanja u Risnu, na lokalitetima Carine i Gradina, realizovana saradnjom Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore i Varšavskog univerziteta kroz međunarodni projekat Risinium prijestonica kraljice Teute, do sada su dala veoma značajne rezultate. Predmetni projekat podrazumijeva arheološka istraživanja u cilju otkrivanja novih saznanja o Rizonu, odnosno, Risiniumu.

Izložbu će otvoriti v. d. direktora Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine dr. sci. Mirsad Sijarić u prisustvu direktorice Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore Biljane Brajović, dok će autor izložbe dr. Dejan Gazivoda predstaviti rezultate istraživanja kroz postavku dvadeset informativnih panoa uz prateći katalog.

Izložba se može pogledati do 20.12.2019. godine.