You are here

Uslovi korištenja internet trgovine

  • Uopšteno

 

Uslovi kupovine podrazumijevaju postupak naručivanja, plaćanja, i isporuke robe ponuđene na stranici online trgovine Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine. Prodavač je Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine, a Kupac robe je svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja odabere barem jedan proizvod internet trgovine, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavaču. Prilikom narudžbe Kupac prihvata opće uslove kupovine koji su ovdje navedeni. Putem internet trgovine Prodavača omogućena je kupovina svih proizvoda koji se nalaze na stranici trgovine Prodavača. Dostavu vrši DHL u cijelom svijetu. 

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine, vlasnik online trgovine, obrađuje podatke svojih Kupaca kao korisnika usluga online trgovine zemaljskimuzej.ba/bs/shop, a koji su namijenjeni internetskoj prodaji proizvoda u skladu sa važećim propisima kojima se regulira zaštita ličnih podataka.

Prilikom kupovine na online trgovini zemaljskimuzej.ba/bs/shop Kupac ima obavezu unošenja svojih ličnih podataka. Unošenje ličnih podataka je odluka Kupca koji ukoliko ne unese tražene podatke za navedeni servis, neće biti u mogućnosti da koristi uslugu online kupovine.

Online trgovina Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u svojim bazama podataka ne prikuplja i ne čuva informacije vezane za platne kartice Kupaca kao korisnika usluga online trgovine koje se pružaju putem navedenog servisa. Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine podatke sa online formulara trgovine koristi isključivo za potrebe dostave DHL službom.

Kontakt za internet trgovinu Zemaljskog muzeja BiH je webshop@zemaljskimuzej.ba
 

  • Opšte informacije o vlasniku online trgovine zemaljskimuzej.ba/bs/shop 

 

Vlasnik online trgovine zemaljskimuzej.ba/bs/shop je Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Sarajevu u ulici Zmaja od Bosne 3, Bosna i Hercegovina.

ID broj firme je: 4200395820005

Email:  webshop@zemaljskimuzej.ba

Telefon: +38733586321

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine poduzima sve mjere kako bi online prodaja putem ovog servisa bila zakonita, poštena i transparentna.

 

 

  • Politika isporuke proizvoda i usluga

 

Svi proizvodi su detaljno pregledani prije dostave i isporučeni neoštećeni u ispravnom stanju. Vaše ćemo proizvode pažljivo zapakovati kako bi do Vas stigli neoštećeni. U slučaju nedostupnosti pojedine robe obuhvaćene narudžbom, Kupac se može obratiti na email webshop@zemaljskimuzej.ba i informisati se o periodu dostupnosti proizvoda.

Uvozno carinjenje pošiljki zavisi od lokalnih carinskih propisa zemlje u koju je pošiljka poslana. Svi troškovi uvoznog carinjenja, kao i carinskih dadžbina, ukoliko nastanu, snosi primalac pošiljke.

 

  • Politika povrata novca i povrata proizvoda

 

Prema Zakonu o zaštiti potrošača BiH (Službeni glasnik BiH, br. 25/06) kupovina putem naše prodajne internet stranice  zemaljskimuzej.ba/bs/shop smatra prodajom na daljinu.

Po prijemu proizvoda, utvrdit će se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrijednost proizvoda koja nastane kao posljedica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom Kupca, odbit će se povrat sredstava u iznosu koji je kupac platio za vraćeni artikal i proizvod će nam biti vraćen na njegov trošak.

Kupac ima pravo na povrat robe Prodavaču nakon dostave ukoliko:

•    isporučena roba ne odgovara narudžbi,

•    isporučena roba ima grešku ili je oštećena pri transportu.

 

Kupac ima pravo reklamacije (u roku od 5 dana) ukoliko prispjela pošiljka ne odgovara specifikaciji narudžbe ili je oštećena u transportu. Povrat pošiljke vrši poštanska služba po izboru Kupca.

Troškove vraćanja proizvoda i novca snosi Kupac, osim u slučajevima kada Kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal. 

 

  • Politika čuvanja podataka o kupcu (vlasniku kartice)

 

Prema odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH (“Službeni glasnik BiH” broj: 49/06, 76/11, 89/11), Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine  nigdje ne pohranjuje informacije o Vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici.

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine podatke sa online formulara trgovine koristi isključivo za potrebe dostave DHL službom.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti putem opcija omogućenih e-pay uslugom.

 

 

  • Sigurnosna politika rada sa kartičnim transakcijama i podacima dostavljenim od strane vlasnika kartice

 

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, Raiffeisen e-pay pruža sigurnost naplate za poduzetnike i sigurnost transakcije za kupca zahvaljujući najvišim sigurnosnim standardima prihvata kartica propisanim od strane Visa Internationala (Verified by Visa) i Mastercard Worldwide (Mastercard Secure Code).

Raiffeisen e-pay je usluga unaprijeđena sa najnovijom verzijom 3D Secure code (sigurnosni protokol). 3D Secure je besplatna usluga koju Vam obezbjeđuje Raiffeisen banka u cilju povećanja Vaše bezbjednosti prilikom plaćanja platnom karticom na internetu, kod trgovaca koji su uključeni u Mastercard SecureCode i/ili Verified by Visa program. 3D Secure usluga Vam pruža dodatnu zaštitu od neovlaštenog korištenja Vaše registrovane platne kartice tokom internet transakcije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje 3D Secure code (sigurnosni protokol) Raiffeisen banke, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. 

 

Kontakt za internet trgovinu Zemaljskog muzeja BiH webshop@zemaljskimuzej.ba