You are here

Audiovodič ZMBiH-Muzejske priče

Dragi posjetioci Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, zadovojstvo nam je da vas možemo obavijestiti da je interaktivni multimedijalni vodič kroz naše izložbe od sada besplatno dostupan za sve vas koji se odlučite posjetiti naš muzej.

U sklopu projekta Muzejske priče uspjeli smo aktivirati „Multimedijalni vodič kroz muzej“, tačnije – vodič kroz njegova odjeljenja za arheologiju i za etnologiju. Na ovaj način smo, zajedno sa ostalih 10 muzeja u državi i regionu, povećali vidljivost muzeja i učinili naše izložbene postavke dostupnijim većem broju ljudi.

Aplikaciju za „Multimedijalni vodič kroz muzej“ možete preuzeti na linku: www.guide2.app/museum-stories preko svog mobilnog uređaja, koristeći Play Store/App Store. Aplikacija sadrži kratak historijat ZMBIH, a nakon tog dijela krečući se kroz različite arheološke i etnološke izložbe pokreću se kratke priče o izabranim predmetima iz njih.

Zahvaljujući ovoj aplikaciji stručno vođenje kroz muzejske zbirke dodatno je olakšano, te našim posjetiocima pruža sveobuhvatniju posjetu muzeju.

Projekt Muzejske priče finansiran je sredstvima Evropske unije kao dio IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-BiH 2014-2020.