You are here

Etnološko odjeljenje ZMBiH učesnik je prve radionice DARIAH projekta Cooperation Framework of Digital Infrastructure in the Region

Etnološko odjeljnje Zemaljskog Muzeja BiH učesnik je projekta Cooperation Framework of Digital Infrastructure in the Region - Opportunities and Needs in Case of Material Concerning Famous People in Science and Culture, koji je odobren konkursom Cultural Heritage and Humanities Research, raspisanim od strane DARIAH-EU 2017. godine.

Projekat ima za cilj razmotriti i raspraviti pitanja iz domene korištenja digitalne infrastrukture u kulturnim i naučnim zajednicama regije (Hrvatske, Slovenije i BiH).

Riječ je o povezivanju ustanova organizacijom zajedničkih radionica na kojima bi se raspravila bitna pitanja iz domene  korištenja digitalne infrastrukture u kulturnim i naučnim zajednicama regije s posebnim naglaskom na pitanja razmjene podataka i autorskih prava.

U predmetnom projektu učestvuju institucije iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine: HAZU-Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Knjižnice grada Zagreba, Državni arhiv u Varaždinu, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, Muzej za umjetnost i obrt, Institut za etnologiju i folkloristiku, ICARUS HR, ArhivPro d.o.o., SAZU - Slovenska akademija znanosti in umetnosti i Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine.

Prva radionica odražana je krajem novembra prošle godine u Zagrebu, a ispred Etnološkog odjeljnja Zemaljskog muzeja BiH bio je kustos Samir Avdić.

 

Foto: Leksikografski zavod Miroslav Krleža