You are here

Grad u Zemaljskom

Projekat „Grad u Zemaljskom“ osmišljen u svrhu poboljšanja porodične i društvene kohezije kroz zajednički boravak u Zemaljskom muzeju BiH učenika i učenica osnovnih i srednjih škola iz svih opština Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo i starijih članova njihovih porodica. U proteklih 20 godina Zemaljski muzej BiH suočavao se sa egzistencijalnim problemima usljed kojih su građani i građanke  u određenim periodima bili uskraćeni za mogućnost posjete raznovrsnim izložbenim postavkama o prirodnom i kulturnom naslijeđu BiH. 

Grad Sarajevo će u prvoj sedmici juna 2020.god. obezbijediti besplatan ulaz za sve učenike i učenice koji zajedno sa članovima svojih porodica požele posjetiti Zemaljski muzej BiH. Ovo će biti jedinstvena prilika da nakon dugog perioda kućne izolacije, zbog pandemije COVID 19, da porodice  organizuju nesvakidašnji izlazak u Muzej, te da kroz zajednički obilazak muzejskih izložbi prošire svoja znanja o kulturnom i prirodnom naslijeđu koje se čuva u Zemaljskom muzeju BiH. 

Za ovu priliku, bez obzira na izrazito nepovoljnu situaciju u kojoj trenutno djeluje, Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine će od 1. do 7. 6. 2020. g. radnim danima od 10 do 19 i u dane vikenda od 10 do 14 sati, za sve naše mališane, koji dolaze samostalno, u manjim grupama svojih vršnjaka, te u pratnji starijih članova porodice ili staratelja, osigurati besplatno uživanje u svim sadržajima koje naš Muzej nudi. 

 

Dobro nam došli!