You are here

Konferencija za medije povodom druge godišnjice od ponovnog otvaranja Muzeja za javnost

U ponedjeljak, 18. septembra 2017. godine, u 10:30 sati, u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine bit će održana konferencija za medije povodom obilježavanja druge godišnjice od ponovnog otvaranja Muzeja za javnost 15. 09. 2015. godine.

Zemaljski muzej BiH je, suočen sa brojnim problemima i zanemarivanjem od strane bosanskohercegovačkih vlasti, bio primoran zatvoriti vrata za posjetioce u periodu od oktobra 2012. do septembra 2015. godine. Tri godine zatvorenih vrata Muzeja presedan je u historiji ove ustanove sa stogodišnjom tradicijom. Uz podršku građana, aktivista i prijatelja Muzeja, a uz obećanja vlasti o rješavanju dugogodišnjeg problema Zemaljskog muzeja BiH, vrata su ponovo otvorena 15. septembra 2015. godine.

Na konferenciji za medije bit će predstavljen rad i postignuća, realizirani projekti i aktivnosti Zemaljskog muzeja BiH, međunarodna i domaća saradnja sa srodnim institucijama u protekloj 2016./2017. godini.  Prisutnima će se obratiti v.d. direktora Zemaljskog muzeja BiH, dr. Mirsad Sijarić, kao i partneri Muzeja i predstavnici ambasada država prijatelja Zemaljskog muzeja BiH.