You are here

Odluka o utvrđivanju cijena ulaznica u ZMBIH

Dragi posjetioci Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, 

S namjerom da našim studentima omogućimo popust na ulaznice u Zemaljski muzej BiH, u proteklom periodu radili smo na utvrđivanju cijena ulaznica. 

Kao i u prethodnom periodu cijena karata za odrasle i dalje ostaju 8 KM, dok su ulaznice za  djecu  od 6-18 godina i penzionere snižene na 2 KM, ulaznice za odrasle sa popustom (ukoliko se radi o većoj grupi) iznosi 6 KM i uz to smo uveli studentske karte u visini 2 KM uz predočavanje indexa. Želimo da vam još jednom naglasimo da je radno vrijeme za posjetu u Zemaljski muzej BiH od utorka do petka od 10 do 19 h i vikendom od 10 do 14 h. Također Zemaljski muzej BiH radnim danima za posjetu u periodu od 18 do 19 h nudi ulaz od 3 KM za sve uzraste.

Pored navedenog Zemaljski muzej BiH nudi stručno pojedinačno vođenje ili za grupe do 30 osoba, a koje košta 30 KM za jednu grupu. Dio naših usluga je posebno stručno vođenje u Sef sobi Sarajevske hagade koje košta 150 KM za grupu od 5 osoba, ukoliko se otvara u vanrednim terminima. Redovan termin za obilazak Sarajevske hagade uz cijenu kupljene karte za obilazak cijelog muzeja je svaki utorak, četvrtak i prva subota u mjesecu od 12 do 13 h. 

S namjerom da našoj posjeti omogućimo što pristupačniju i ugodniju posjetu nastojimo da cijene ulaznica i radno vrijeme prilagodimo tako da su dostupne svima. Menadžment Zemaljskog muzeja više puta godišnje nudi besplatan ulaz u povodu obilježavanja godišnjice osnivanja muzeja, Međunarodnog dana muzeja i sličnih manifestacija. 

Hvala vam za vašu podršku koja traje punih 134 godine i čestitamo vam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine!

Dobrodošli!