You are here

Poetsko-muzički performans „Svjedok“

U Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH 9. septembra 2020. godine gostovat će sarajevski glumac Miodrag Miki Trifunov koji će izvesti svoj poetsko-muzički performans pod nazivom „Svjedok“.

Program „Svjedok“ prošle godine je obilježio 50 godina od svoje prve izvedbe. Svaki put iznova za ljubitelje poezije velikih domaćih i svjetskih pjesnika, među kojima je Tin Ujević, Mak Dizdar, Mika Antić, F.G. Lorce, H. L. Borhesa, Bertolda Brechta, ovaj performans predstavlja posebnu priliku da se doživi poezija u interpretaciji velikog glumca Mikija Trifunova.

U vremenu kada za pisanu riječ kao i samu poeziju rijetko nalazimo vrijeme, performans “Svjedok” predstavlja idealnu priliku da se prisjetimo stihova velikih pjesnika i uživate u prekrasnom ambijenu Botaničkog vrta Zemaljskog muzeja BiH.

DATUM I VRIJEME: 9. septembar 2020. godine u 20:00 h

MJESTO: Botanički vrt ZMBIH.

ULAZNICE: Cijena ulaznica je 4 KM. Ulaznice su u prodaji od 2.9.2020 godine u periodu od 08:00 do 16:00 h. Broj ulaznica je ograničen na 40 komada, zbog trenutne situacije izazvane virusom COVID 19. Hvala na razumijevanju.