You are here

Pozivamo vas na otvaranje izložbe fotografija i promociju fotomonografije „Između dvije imperije“

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na svečano otvaranje izložbe fotografija Františeka Topiča i promociju fotomonografije „Između dvije imperije“ u izdanju Zemaljskog muzeja BiH, u petak, 6. 10. 2017. godine u 19:00 sati.

Ulaz na izložbu je slobodan od 18:30 sati.

Za vas smo ovom prilikom pripremili posebnu ponudu: fotomonografija, reprint fotografija iz monografije (65x45cm) i set razglednica sa slikama iz života bosanskohercegovačkog društva s kraja 19. i početka 20. stoljeća, kao paket bit će dostupni za 70 KM. Sama fotomonografija bit će prodavana po cijeni od 60 KM, a set razglednica, odnosno reprint fotografije po cijeni od 10 KM. Kupovinom knjige i suvenira direktno podržavate rad Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Fotomonografiju Između dvije imperije: Bosna i Heregovina na fotografijama Františeka Topiča 1885.-1919., predstavit će dr. Mirsad Sijarić, direktor Zemaljskog muzeja BiH, koji je sa renomiranim bosanskohercegovačkim fotografom Zijahom Gafićem priredio ovo jedinstveno izdanje. Monografija sadrži izbor najzanimljivijih, ranije uglavnom neobjavljivanih Topičevih fotografija koje prikazuju intimnu historiju i geografiju bosanskohercegovačkog društva u osvit jedne od najvećih ljudskih i civilizacijskih tragedija – Prvog svjetskog rata.

Posjetite nas, uživajte u putovanju kroz krajolike prošlosti Bosne i Hercegovine  i podržite rad Zemaljskog muzeja BiH.