You are here

"Putovanje kroz BiH počinje s nama"

Program „Putovanje kroz BiH počinje s nama“ kreiran je i predstavljen turističkom sektoru, odnosno agencijama i samostalnim turističkim vodičima u petak, 7. juna 2017. godine u Zemaljskom muzeju BiH.

Programom se želi uspostaviti trajna saradnja između institucije kulture i turističke zajednice s ciljem poboljšanja promocije i prezentacije kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Bosne i Hercegovine kroz razvijanje vlastitih potencijala.

Konzervatorica Zemaljskog muzeja BiH, Azra Bečević-Šarenkapa je u obraćanju medijima istakla kako je namjera ovim programom istaći nemjerljivi potencijal koji Zemaljski muzej BiH može da ponudi turistima s najrazličitijim interesovanjima, te predstaviti program lojalnosti za agencije i vodiče koji prepoznaju potencijal u ovoj saradnji. 

Direktna saradnja Zemaljskog muzeja BiH i turističkih agencija, vodiča i drugih radnika u sektoru turizma može rezultirati poboljšanjem komunikacije s publikom i unapređenjem prezentacije materijalnog i nematerijalnog naslijeđa te donijeti dobrobit turistima, turističkom sektoru, Muzeju i samoj BiH.