You are here

Sarajevska hagada izložena u novim terminima

Svečano predstavljanje obnovljene sobe u kojoj je izložen najvredniji eksponat Zemaljskog muzeja BiH, Sarajevska hagada održano je u četvrtak, 22. februara 2018. godine u 15 sati.

Hagada je ponovo dostupna posjetiteljima Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine i to u novim terminima.

Dva dana sedmično, utorkom i četvrtkom, kao i svake prve subote u mjesecu, u terminu od 12 do 13 sati, Hagada je dostupna svim posjetiteljima koji kupe redovnu ulaznicu u Muzej po cijeni od 6 KM, odnosno 3 KM za djecu i mlade. U ovu cijenu nije uračunato vodstvo kustosa.

Osim gore navedenih termina, od utorka do petka (10 – 16h) moguće je organizirati grupne posjete koje je neophodno najaviti najmanje tri dana ranije na broj telefona +387 33 262 710 ili mail adresu kontakt@zemaljskimuzej.ba  Cijena za vanredne termine je 30 KM po osobi za najmanje 5 posjetitelja. Ukoliko grupa posjetitelja ima manje od 5 osoba, plaća se jedinstvena cijena od 150 KM. U oba slučaja cijena karte uključuje stručno vodstvo kustosa za prostoriju u kojoj se čuva Sarajevska hagada. U cijenu ulaznice od 30 KM uračunat je obilazak cijelog Muzeja, bez stručnog vođenja.