You are here

Zemaljski muzej BiH učestvuje na Internacionalnom Sarajevskom sajmu knjiga 2021.

Internacionalni Sarajevski sajama knjiga 2021, koji se organizuje u KJP Centar "Skenderija" otvoren je danas i trajat će do 11.oktobra. 
Na ovogodišnjem sajmu učetvuje više od 100 izlagača među kojima je Zemaljski muzej BiH pod ovogodišnjim motom "Ključ mudrosti i zdravlja". Iz bogate izdavačke djelatnosti uz stara i sada već raritetna izdanja izložili smo i neke nove publikacije, kao što su nove knjiga autora dr. Adnana Busuladžića "Sjaj antičkih Grka" i autorice doc.dr. Aiše Softić "Zaboravljeni etnografi BiH". Među novim izdanjima također u prodaji je knjiga Romske priče (Zbirka I) autora etnologa Rade Uhlika, a koja je publikovana u zajedno sa Fondom otvoreno društvo BiH (FOD).

Cijene svih naših publikacija na sajmu su snižene za 20%, dok regularne cijene naših izdanja možete provjeriti na našem webshopu https://www.zemaljskimuzej.ba/bs/webshop/suveniri

Koristimo priliku da vas pozovemo da posjetite štand Zemaljskog muzeja BiH na ovogodišnjem sajmu knjige od 10:00 do 19:00 h i kupovinom nekih od naših publikacija i suvenira podržite rad Muzeja.